De afmetingen van een 3D printer

Vroeger was de 3D printer een flink grote machine. Die kon alleen een plek hebben in fabriekshallen. In sommige gevallen wordt gedacht dat dit nog altijd zo is. Dit is natuurlijk allang niet meer het geval. Er zijn steeds meer modellen op de markt gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de modellen die gewoon in een kantoorruimte of op een werkkamer te gebruiken zijn. Dit heeft het beter mogelijk gemaakt om allerlei ontwerpen te maken. Wie hier zelf meer mee wil doen, doet er dan goed aan om te bekijken welk type printer het best hierbij past.

De nieuwste modellen bekijken
De 3D printer is tegenwoordig heel populair onder veel doelgroepen. De moderne modellen zijn flink ver ontwikkeld. Modellen van bijvoorbeeld een fabrikant als Prusa i3 hebben veel te bieden. Dat maakt het mogelijk om eigenlijk elk idee direct uit te voeren. Dit is natuurlijk zowel zakelijk als bij thuisgebruik het geval. Alle idee├źn die geboren worden, kunnen ook in de praktijk worden gebracht op die manier. Al is het dan natuurlijk wel belangrijk om te weten hoeveel ruimte voor een printer nodig is. Voor kleine printers geldt dan 40x40x40 en kleiner al als goed mogelijk. Die biedt zeer veel kansen.

De manier van gebruiken
Als het gaat om de afmetingen van de 3D printer, dan is het vooral belangrijk om de manier van gebruiken hierbij voorop te stellen. Daarin is een tegengestelde ontwikkeling te zien. Zo worden de printers steeds compacter, maar de prints steeds groter. Bovendien is het ook mogelijk om de kwaliteit steeds beter te maken. Dat komt onder andere door het soort filament dat gebruikt kan worden. Daarin is ook een flinke ontwikkeling geweest door de jaren heen. De juiste materialen voor de prints vinden is daardoor dus ook niet heel lastig meer. Dit maakt het makkelijk werken.

De beste printers gebruiken
Omdat er meer en meer keuze is als het om een 3D printer gaat, is vooral kennis van de werking van belang. De techniek van de printers is steeds sterker geworden. Bijvoorbeeld het gebruik van sensors in de nieuwste modellen. Die monitoren het gehele proces, waardoor het goed mogelijk is om het proces van begin tot einde in het oog te houden. Dat maakt het alleen maar beter mogelijk om precies te maken wat bedacht is. De beste printers die op dit moment op de markt zijn kunnen dit soort ontwerpen gemakkelijk aan. Dat maakt het alleen maar makkelijker.

Lees hier meer over original Prusa i3 mk2!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *